| Македонска репрезентација... | |
|
|
Автор | Порака |
---|
Nightw@lkeR ВИП-ТоРмОзЕр
БРОЈ НА Тормоз ПОСТОВИ : 179 ТОРМОЗ порака : Времето е преспоро за оние кои чекаат, пребрзо за оние кои се плашат, предолго за оние кои жалат, прекратко за оние кои се радуваат... Но за оние кои љубат, времето е ВЕЧНОСТ! Години : 37 Локација : Скопје Занимање : Студент ПОЕНИ ЗА АНГАЖИРАНОСТ : 74 ВАШИОТ РЕЈТИНГ : 0
| Предмет: Re: Македонска репрезентација... Вто 21 Окт 2008, 03:17 | |
| И како и многупати досега кога сме биле фаворити, на начин, УНИКАТЕН И МОЖЕН САМО КАЈ НАС, ја зезнавме работата...А и резултатите од другите средби ни одеа во полза, па и судијата беше благо наклонет кон нас... Секоја чест за безбројните шанси момци, но во фудбалот победува оној кој ќе постигне гол повеќе, а не оној кој ќе создаде повеќе шанси...П.С. Гледајте го Пандев (по можност истовремено) на еден натпревар за Лацио, и еден за репрезентација,. И се е јасно. | |
|
| |
GoldenBoy ToРмОзЕр
БРОЈ НА Тормоз ПОСТОВИ : 2089 Години : 39 Локација : Скопје-Карпош1 Занимање : Студент Е Баш вака : ПОЕНИ ЗА АНГАЖИРАНОСТ : 1139 ВАШИОТ РЕЈТИНГ : 17
| Предмет: Re: Македонска репрезентација... Сре 15 Окт 2008, 18:44 | |
| Македонија против ИсландМакедонската фудбалска репрезентација во Рејкјавик против Исланд за прв пат во овој циклус од квалификациите за Светскиот куп, ќе гостува и со поволен резултат ги задржува шансите за висок пласман во деветтата група. Селекторот Сречко Катанец потврди дека овој меч е од исклучително значење за двата тима, кои се надеваат на освојување на второто место во групата. "На двете селекции не им одговара нерешен резултат, затоа очекувам борбен натпревар со неизвесна завршница. Нашиот противник е опасен во нападите од страничните позиции, а многу е незгоден и при нафрлувањата од прекините. Добро е што немам никакви проблеми со фудбалерите и очекувам на дуелот против Исланд да го дадат максимумот." Со репрезентацијата на Исланд досега сме одиграле две средби и тоа во квалификациите за Светскиот шампионат во 1998 година. Тогаш во Рејкјавик во натпревар што се одигра на први јуни 1996 година игравме нерешено 1:1, а стрелец на единствениот гол за нас беше Неџмедин Мемеди. Една година подоцна во Скопје, на седми јуни победивме со 1:0 и тоа со голот на Ѓорѓи Христов. Инаку во тие квалификации пред една деценија македонската репрезентација беше на прагот на пласман во баражот, но потклекнавме во дуелите со Литванија, кога во последните два меча против оваа селекција доживеавме два порази. | |
|
| |
Nightw@lkeR ВИП-ТоРмОзЕр
БРОЈ НА Тормоз ПОСТОВИ : 179 ТОРМОЗ порака : Времето е преспоро за оние кои чекаат, пребрзо за оние кои се плашат, предолго за оние кои жалат, прекратко за оние кои се радуваат... Но за оние кои љубат, времето е ВЕЧНОСТ! Години : 37 Локација : Скопје Занимање : Студент ПОЕНИ ЗА АНГАЖИРАНОСТ : 74 ВАШИОТ РЕЈТИНГ : 0
| Предмет: Re: Македонска репрезентација... Нед 28 Сеп 2008, 02:40 | |
| Имаме историска шанса да се пласираме барем како втори, кога ќе се земе во предвид формата и квалитетот на останатите тимови. Но, со играчи како Величе во средниот ред, и ѕвезди како Пандев кои за нашата репрезентација не прават и пола од тоа што го прават за своите тимови (сепак се во прашање пари), немаме многу шанси... | |
|
| |
Шеќерче ToРмОзЕр
БРОЈ НА Тормоз ПОСТОВИ : 949 ТОРМОЗ порака : Јас сум тормозер на тормозерите :) Љубовен статус : Во врска со mr.PERFECT Години : 34 Локација : Домче Занимање : Студент Се чувствувам : CooL Е Баш вака : ПОЕНИ ЗА АНГАЖИРАНОСТ : 875 ВАШИОТ РЕЈТИНГ : 23
Мојот миленик : Се вика : Туфка
| Предмет: Re: Македонска репрезентација... Саб 27 Сеп 2008, 15:41 | |
| како и да е во последно време почнуваме да напредуваме | |
|
| |
GoldenBoy ToРмОзЕр
БРОЈ НА Тормоз ПОСТОВИ : 2089 Години : 39 Локација : Скопје-Карпош1 Занимање : Студент Е Баш вака : ПОЕНИ ЗА АНГАЖИРАНОСТ : 1139 ВАШИОТ РЕЈТИНГ : 17
| Предмет: Re: Македонска репрезентација... Пон 08 Сеп 2008, 10:52 | |
| | |
|
| |
°•MoonLight•° ToРмОзЕр
БРОЈ НА Тормоз ПОСТОВИ : 2919 ТОРМОЗ порака : Тоа што нема да ме убие, ќе ме направи посилна! Љубовен статус : Во совршена и идилична врска Години : 37 Локација : Пред компјутер Занимање : Студент Се чувствувам : Вљубено Е Баш вака : ПОЕНИ ЗА АНГАЖИРАНОСТ : 3036 ВАШИОТ РЕЈТИНГ : 60
Мојот миленик : Се вика : Торко
| Предмет: Re: Македонска репрезентација... Нед 07 Сеп 2008, 14:09 | |
| Очекувам уште една,па уште една,па уште една....и така безброј победи.Уф каков навивач сум јас,штета што немам финансии да идам секој натпревар на стадион и да ги бодрам. | |
|
| |
GoldenBoy ToРмОзЕр
| Предмет: Re: Македонска репрезентација... Нед 07 Сеп 2008, 10:49 | |
| Екстра ни тргна, па да ги средиме и Холандија. Да им покажеме како се игра :D | |
|
| |
Шеќерче ToРмОзЕр
БРОЈ НА Тормоз ПОСТОВИ : 949 ТОРМОЗ порака : Јас сум тормозер на тормозерите :) Љубовен статус : Во врска со mr.PERFECT Години : 34 Локација : Домче Занимање : Студент Се чувствувам : CooL Е Баш вака : ПОЕНИ ЗА АНГАЖИРАНОСТ : 875 ВАШИОТ РЕЈТИНГ : 23
Мојот миленик : Се вика : Туфка
| Предмет: Re: Македонска репрезентација... Нед 07 Сеп 2008, 03:34 | |
| | |
|
| |
GoldenBoy ToРмОзЕр
| Предмет: Re: Македонска репрезентација... Саб 06 Сеп 2008, 18:51 | |
| | |
|
| |
GoldenBoy ToРмОзЕр
| Предмет: Македонска репрезентација... Саб 06 Сеп 2008, 18:50 | |
| | |
|
| |
Sponsored content
| Предмет: Re: Македонска репрезентација... | |
| |
|
| |
| Македонска репрезентација... | |
|