| Поговорки... | |
|
|
Автор | Порака |
---|
maister ТОРМОЗ модератор
БРОЈ НА Тормоз ПОСТОВИ : 376 Години : 37 Локација : Скопје Е Баш вака : ПОЕНИ ЗА АНГАЖИРАНОСТ : 717 ВАШИОТ РЕЈТИНГ : 18
| Предмет: Re: Поговорки... Саб 19 Сеп 2009, 22:37 | |
| Сакаш да ја знаеш тајната на среќата? Живеј подалеку од лошите другари.
Никој не ѓи забележува големите грешки. | |
|
| |
maister ТОРМОЗ модератор
БРОЈ НА Тормоз ПОСТОВИ : 376 Години : 37 Локација : Скопје Е Баш вака : ПОЕНИ ЗА АНГАЖИРАНОСТ : 717 ВАШИОТ РЕЈТИНГ : 18
| Предмет: Re: Поговорки... Пон 07 Сеп 2009, 15:57 | |
| Дури кога ќе почне да се крши мразот, ќе знаеш кој ти е пријател | |
|
| |
maister ТОРМОЗ модератор
| Предмет: Re: Поговорки... Пет 28 Aвг 2009, 21:04 | |
| се што лета не се јаде !!! | |
|
| |
Шеќерче ToРмОзЕр
БРОЈ НА Тормоз ПОСТОВИ : 949 ТОРМОЗ порака : Јас сум тормозер на тормозерите :) Љубовен статус : Во врска со mr.PERFECT Години : 34 Локација : Домче Занимање : Студент Се чувствувам : CooL Е Баш вака : ПОЕНИ ЗА АНГАЖИРАНОСТ : 875 ВАШИОТ РЕЈТИНГ : 23
Мојот миленик : Се вика : Туфка
| Предмет: Re: Поговорки... Пет 28 Aвг 2009, 00:46 | |
| Кој рано рани цел ден му се спие Кој рано рани ги буди петлите | |
|
| |
°•MoonLight•° ToРмОзЕр
БРОЈ НА Тормоз ПОСТОВИ : 2919 ТОРМОЗ порака : Тоа што нема да ме убие, ќе ме направи посилна! Љубовен статус : Во совршена и идилична врска Години : 37 Локација : Пред компјутер Занимање : Студент Се чувствувам : Вљубено Е Баш вака : ПОЕНИ ЗА АНГАЖИРАНОСТ : 3036 ВАШИОТ РЕЈТИНГ : 60
Мојот миленик : Се вика : Торко
| Предмет: Re: Поговорки... Пон 10 Aвг 2009, 22:54 | |
| Рејтинг за Маистер а бога ми и за Голден не сум ни знаела дека имаме ваква тема | |
|
| |
maister ТОРМОЗ модератор
| Предмет: Re: Поговорки... Пон 10 Aвг 2009, 21:57 | |
| Ова се стари латински поговорки - немаат автор!
Satius est pedibus labi quam lingua - Подобро да се сопнеш со нозете одколку со јазикот
Ne facias alteri, tibi quod minime fierei vis - Не прави му го на другиот она што не сакаш тебе да ти го прават.
Res est magna tacere - Да се молчи е голема работа
Claude os, aperi oculos - Затворија устата, отвори ги очите
Errare humanum est - Човечки е да се греши
Fide, sed cui, vide - Верувај, само пази кому му веруваш
Ego sum, qui sum - Jас сум тој што сум
Si vis amari, ama - Ако сакаш да си сакан, сакај
Ehitus acta probat - Целта ѓи оправдува средствата
Repetitio mater studiorum est - Повторувањето е мајка на знаењето
Res, non verba - работа, не зборови
Ubi concordia, ibi victoria - Каде има слога има и победа
Amor omnia vincit - Љубовта победува се
Dictum factum - Речено сторено | |
|
| |
GoldenBoy ToРмОзЕр
БРОЈ НА Тормоз ПОСТОВИ : 2089 Години : 39 Локација : Скопје-Карпош1 Занимање : Студент Е Баш вака : ПОЕНИ ЗА АНГАЖИРАНОСТ : 1139 ВАШИОТ РЕЈТИНГ : 17
| Предмет: Re: Поговорки... Сре 04 Фед 2009, 22:54 | |
| "Ако не планираш, тогаш планираш да не успееш"
- Tariq Siddique | |
|
| |
GoldenBoy ToРмОзЕр
БРОЈ НА Тормоз ПОСТОВИ : 2089 Години : 39 Локација : Скопје-Карпош1 Занимање : Студент Е Баш вака : ПОЕНИ ЗА АНГАЖИРАНОСТ : 1139 ВАШИОТ РЕЈТИНГ : 17
| Предмет: Re: Поговорки... Чет 22 Јан 2009, 00:22 | |
| "Да се подготвиш е, пред се, клучот на успехот."
- Henry Ford | |
|
| |
GoldenBoy ToРмОзЕр
| Предмет: Re: Поговорки... Саб 10 Јан 2009, 16:05 | |
| Ајде јас да ја сефтосам и да се истакнам "Никаква количина на енергија на може да ја замени мислата. Неуморен живот со затворени очи е еден вид безумие" -Henry Van Dyke | |
|
| |
GoldenBoy ToРмОзЕр
| Предмет: Поговорки... Саб 10 Јан 2009, 16:02 | |
| Сите народни или други поговорки за кои сте чуле или сте ги прочитале од разни истакнати историски личности или некои мислители, слободно споделете ги со нас! Може некој ќе извади поука од нив Pc. и авторот на поговорката да се напише! | |
|
| |
Sponsored content
| Предмет: Re: Поговорки... | |
| |
|
| |
| Поговорки... | |
|