| Свински грип | |
|
|
Автор | Порака |
---|
Шеќерче ToРмОзЕр
БРОЈ НА Тормоз ПОСТОВИ : 949 ТОРМОЗ порака : Јас сум тормозер на тормозерите :) Љубовен статус : Во врска со mr.PERFECT Години : 34 Локација : Домче Занимање : Студент Се чувствувам : CooL Е Баш вака : ПОЕНИ ЗА АНГАЖИРАНОСТ : 875 ВАШИОТ РЕЈТИНГ : 23
Мојот миленик : Се вика : Туфка
| Предмет: Re: Свински грип Саб 15 Aвг 2009, 22:33 | |
| Да да ама нема простор за паника. Подготвени сме да се справиме со тоа | |
|
| |
°•MoonLight•° ToРмОзЕр
БРОЈ НА Тормоз ПОСТОВИ : 2919 ТОРМОЗ порака : Тоа што нема да ме убие, ќе ме направи посилна! Љубовен статус : Во совршена и идилична врска Години : 37 Локација : Пред компјутер Занимање : Студент Се чувствувам : Вљубено Е Баш вака : ПОЕНИ ЗА АНГАЖИРАНОСТ : 3036 ВАШИОТ РЕЈТИНГ : 60
Мојот миленик : Се вика : Торко
| Предмет: Re: Свински грип Саб 15 Aвг 2009, 20:17 | |
| Од септември се очекува масовно појавување на свинскиот грип во нашава земја. Статистичките податоци укажуваат на тоа дека секој втор во македонија ќе биде заболен од овој грип. | |
|
| |
°•MoonLight•° ToРмОзЕр
БРОЈ НА Тормоз ПОСТОВИ : 2919 ТОРМОЗ порака : Тоа што нема да ме убие, ќе ме направи посилна! Љубовен статус : Во совршена и идилична врска Години : 37 Локација : Пред компјутер Занимање : Студент Се чувствувам : Вљубено Е Баш вака : ПОЕНИ ЗА АНГАЖИРАНОСТ : 3036 ВАШИОТ РЕЈТИНГ : 60
| Предмет: Re: Свински грип Чет 16 Jул 2009, 13:24 | |
| Уф... Каква утеха.. ФАЛА!!!! | |
|
| |
Irena Тормоз
БРОЈ НА Тормоз ПОСТОВИ : 83 Години : 35 Локација : Велес Занимање : Студент ПОЕНИ ЗА АНГАЖИРАНОСТ : 179 ВАШИОТ РЕЈТИНГ : 9
| Предмет: Re: Свински грип Чет 16 Jул 2009, 05:29 | |
| - Месечинка напиша:
- Имам температура
Ме боли и грло Што ќе правам сега? До вчера бев таква ) Пиј чајче на жешково ))) Ќе ти помине | |
|
| |
°•MoonLight•° ToРмОзЕр
| Предмет: Re: Свински грип Чет 16 Jул 2009, 03:53 | |
| Имам температура Ме боли и грло Што ќе правам сега? | |
|
| |
°•MoonLight•° ToРмОзЕр
| Предмет: Re: Свински грип Нед 05 Jул 2009, 19:59 | |
| Значи работава станува сериозна | |
|
| |
maister ТОРМОЗ модератор
БРОЈ НА Тормоз ПОСТОВИ : 376 Години : 37 Локација : Скопје Е Баш вака : ПОЕНИ ЗА АНГАЖИРАНОСТ : 717 ВАШИОТ РЕЈТИНГ : 18
| Предмет: Re: Свински грип Нед 05 Jул 2009, 16:25 | |
| има два случаја на свински грип во македонија - потврдено е вчера!!! | |
|
| |
°•MoonLight•° ToРмОзЕр
| Предмет: Re: Свински грип Пет 03 Jул 2009, 04:16 | |
| - Nikicka напиша:
- Немам слушнато на вести дефинитивно има во Македонија случаеви на заболени од свински грип или само ов вирусот А?
Колку што сум информирана вчера доцна навечер требаше да стасаат резултатите од анализите во Лондон. Нема свински грип во МакедонијаНегативен е резултатот на четиригодишното дете, кое беше примено на клиника во Скопје, како прв високосомнителен случај на новиот тип грип А (Х1Н1)„Направената анализа укажува дека детето боледува од обичен сезонски грип, додека во примерокот не е најдено присуство на вирус на инфлуенца А (H1N1)“, се наведува во известувањето од референтната лабораторија на Светската здравствена организација во Лондон до македонските власти. Се чекаат резултати за уште шест лица, кои беа примени на Инфективната клиника во Скопје, со симптоми од грип, соопшти Министерството за здравство. Четиригодишното дете беше дојдено на гости во Прилеп од Австралија. По него беше хоспитализирано уште едно момче дојдено на гости во Прилеп и еднажена вратена од Германија. Во последните денови се појавија сомневања за уште неколку пациенти, но за сите се чека дефинитивна потврда или отфрлање на можноста дека се заразени од вирусот на грипот А (H1N1). | |
|
| |
huBaBuBa ToРмОзЕр
БРОЈ НА Тормоз ПОСТОВИ : 457 ТОРМОЗ порака : Биди и ти... дел од ТОРМОЗЕЊЕ :D:D:D Љубовен статус : СРЕЌНО ЗАЉУБЕН Години : 38 Локација : Ѓорче Занимање : Студент Се чувствувам : Среќно Е Баш вака : ПОЕНИ ЗА АНГАЖИРАНОСТ : 977 ВАШИОТ РЕЈТИНГ : 40
Мојот миленик : Се вика : Трубаревка
| Предмет: Re: Свински грип Пет 03 Jул 2009, 02:10 | |
| - Месечинка напиша:
- Ај една шала МОРАМ да ја ставам сликава колку и да е лошо што се прават шали на сериозна тема.
Како ќе изгледаш после свинскиот грип:
hahahahahahahahahahahahahahaahahahhaahhahaahahhaahha | |
|
| |
°•MoonLight•° ToРмОзЕр
| Предмет: Re: Свински грип Пет 03 Jул 2009, 02:07 | |
| Ај една шала МОРАМ да ја ставам сликава колку и да е лошо што се прават шали на сериозна тема. Како ќе изгледаш после свинскиот грип: | |
|
| |
Nikicka Супер ТОРМОЗ модератор
БРОЈ НА Тормоз ПОСТОВИ : 748 ТОРМОЗ порака : Јас сум госпогица Тормозерка Љубовен статус : Free Години : 33 Локација : Домче Занимање : Студентка Се чувствувам : Фино Е Баш вака : ПОЕНИ ЗА АНГАЖИРАНОСТ : 1815 ВАШИОТ РЕЈТИНГ : 36
Мојот миленик : Се вика : Глувчо
| Предмет: Re: Свински грип Чет 02 Jул 2009, 13:46 | |
| Немам слушнато на вести дефинитивно има во Македонија случаеви на заболени од свински грип или само ов вирусот А? Колку што сум информирана вчера доцна навечер требаше да стасаат резултатите од анализите во Лондон. | |
|
| |
°•MoonLight•° ToРмОзЕр
| Предмет: Re: Свински грип Сре 01 Jул 2009, 00:18 | |
| Три лица за кои се смета дека се заразени од вирусот Од Прилеп и Битола хоспитализирани се на инфективно во Скопје. Леле, леле ова е загрижувачко : Едниот пациент бил во близок контакт со 8 души од неговото семејство, а другиот со 30 Последниот пациент колку што разбрав е 60 и кусур годишна бабичка од Битола, незнам ништо по конкретно за неа. Денеска и се направени анализи и испитувања, а резултати од истите дури утре. | |
|
| |
Irena Тормоз
БРОЈ НА Тормоз ПОСТОВИ : 83 Години : 35 Локација : Велес Занимање : Студент ПОЕНИ ЗА АНГАЖИРАНОСТ : 179 ВАШИОТ РЕЈТИНГ : 9
| Предмет: Re: Свински грип Пон 29 Јун 2009, 04:26 | |
| Вирусот е лудило ... И е стварно страшна работа ... А изгледа фатил и накај нас ... Коо шо кажуваат на вестите некој дечко од Австралија си дошол и си го донел ... А сега како што е летен период сите наваму натаму ќе се донесе свашта ... Веќе во Србија го има и тоа повеќе случаи ... А тука сме и ние ... | |
|
| |
°•MoonLight•° ToРмОзЕр
| Предмет: Свински грип Нед 28 Јун 2009, 16:09 | |
| Актуелниот свински грип кој во светски граници уништува човечки животи поради непозната мутација на вирусот, да се пренесува од човек на човек која до сега не беше случај.
Пред некој ден слушнав на вести дека имало случај на свински грип и кај нас... Шпекулација или вистина? Што мислите и ако немаме случај на свински грип ќе се појави ли и кај нас и дали сме доволно подготвени да се справиме со него? Внимавате ли на својата лична хигиена? Претпазливи ли сте или сеуште не сте се свестиле што се случува во светот и што може да ни се случи нас? Колку сериозно го имате сватено ова со грипот?
Мене искрено ми е многу страв. Страв ми е од самата помисла дека се работи за смртоносен вирус ... | |
|
| |
Sponsored content
| Предмет: Re: Свински грип | |
| |
|
| |
| Свински грип | |
|