| Вест која ве шокира денеска | |
|
+3Шеќерче Irena °•MoonLight•° 7 posters |
Автор | Порака |
---|
°•MoonLight•° ToРмОзЕр
БРОЈ НА Тормоз ПОСТОВИ : 2919 ТОРМОЗ порака : Тоа што нема да ме убие, ќе ме направи посилна! Љубовен статус : Во совршена и идилична врска Години : 37 Локација : Пред компјутер Занимање : Студент Се чувствувам : Вљубено Е Баш вака : ПОЕНИ ЗА АНГАЖИРАНОСТ : 3036 ВАШИОТ РЕЈТИНГ : 60
Мојот миленик : Се вика : Торко
| Предмет: Re: Вест која ве шокира денеска Пон 07 Сеп 2009, 00:14 | |
| нај младата жртва имала 22 години Мајка и и сестра и се во многу лоша здравствена состојба, во шок | |
|
| |
Nikolaj Тормозохолик
БРОЈ НА Тормоз ПОСТОВИ : 591 Години : 39 Е Баш вака : ПОЕНИ ЗА АНГАЖИРАНОСТ : 1581 ВАШИОТ РЕЈТИНГ : -4
Мојот миленик :
| Предмет: Re: Вест која ве шокира денеска Нед 06 Сеп 2009, 16:44 | |
|
Последната промена е направена од Nikolaj на Саб 24 Окт 2009, 15:27. Мислењето е променето 1 пати | |
|
| |
huBaBuBa ToРмОзЕр
БРОЈ НА Тормоз ПОСТОВИ : 457 ТОРМОЗ порака : Биди и ти... дел од ТОРМОЗЕЊЕ :D:D:D Љубовен статус : СРЕЌНО ЗАЉУБЕН Години : 38 Локација : Ѓорче Занимање : Студент Се чувствувам : Среќно Е Баш вака : ПОЕНИ ЗА АНГАЖИРАНОСТ : 977 ВАШИОТ РЕЈТИНГ : 40
Мојот миленик : Се вика : Трубаревка
| Предмет: Re: Вест која ве шокира денеска Саб 05 Сеп 2009, 20:22 | |
| Тие тројца што се водеа како исчезнати не се ни качиле на бродот. Несакале да се качат иако тоа било организирано. Среќа | |
|
| |
Nikicka Супер ТОРМОЗ модератор
БРОЈ НА Тормоз ПОСТОВИ : 748 ТОРМОЗ порака : Јас сум госпогица Тормозерка Љубовен статус : Free Години : 33 Локација : Домче Занимање : Студентка Се чувствувам : Фино Е Баш вака : ПОЕНИ ЗА АНГАЖИРАНОСТ : 1815 ВАШИОТ РЕЈТИНГ : 36
Мојот миленик : Се вика : Глувчо
| Предмет: Re: Вест која ве шокира денеска Саб 05 Сеп 2009, 19:09 | |
| Се претпоставува дека има повеќе жртви | |
|
| |
°•MoonLight•° ToРмОзЕр
БРОЈ НА Тормоз ПОСТОВИ : 2919 ТОРМОЗ порака : Тоа што нема да ме убие, ќе ме направи посилна! Љубовен статус : Во совршена и идилична врска Години : 37 Локација : Пред компјутер Занимање : Студент Се чувствувам : Вљубено Е Баш вака : ПОЕНИ ЗА АНГАЖИРАНОСТ : 3036 ВАШИОТ РЕЈТИНГ : 60
| Предмет: Re: Вест која ве шокира денеска Саб 05 Сеп 2009, 17:34 | |
| | |
|
| |
Шеќерче ToРмОзЕр
БРОЈ НА Тормоз ПОСТОВИ : 949 ТОРМОЗ порака : Јас сум тормозер на тормозерите :) Љубовен статус : Во врска со mr.PERFECT Години : 34 Локација : Домче Занимање : Студент Се чувствувам : CooL Е Баш вака : ПОЕНИ ЗА АНГАЖИРАНОСТ : 875 ВАШИОТ РЕЈТИНГ : 23
Мојот миленик : Се вика : Туфка
| Предмет: Re: Вест која ве шокира денеска Саб 05 Сеп 2009, 17:31 | |
| Хубабуба многу убаво кажано. Ах... а ти и Мунлајт сега требаше да бидете таму СРЕЌА, СРЕЌА, СРЕЌА | |
|
| |
huBaBuBa ToРмОзЕр
БРОЈ НА Тормоз ПОСТОВИ : 457 ТОРМОЗ порака : Биди и ти... дел од ТОРМОЗЕЊЕ :D:D:D Љубовен статус : СРЕЌНО ЗАЉУБЕН Години : 38 Локација : Ѓорче Занимање : Студент Се чувствувам : Среќно Е Баш вака : ПОЕНИ ЗА АНГАЖИРАНОСТ : 977 ВАШИОТ РЕЈТИНГ : 40
Мојот миленик : Се вика : Трубаревка
| Предмет: Re: Вест која ве шокира денеска Саб 05 Сеп 2009, 17:12 | |
| Одговорност некој со сигурност ќе си сноси. Бродот бил во возна состојба иако бил стар 70 години. Бил сега скоро реновиран и имал уредна документација и дозвола за пловење. Но бројот на патници бил ограничен на 43 а на бродот имало 74 патници. ЗОШТО? Зошто некој така може полесно и побрзо да заработи? Платиле по 400 денари за да загинат кутрите луѓе. Ова е ужасно. Ова е трагедија. Како да се возите во ливт на кој пишува за 5 лица а во него да влезат 9. Која ви е сигурноста дека сајлите нема да попуштат?
Одговорност некој ќе си сноси ама животите на јадните луѓе НИКОЈ нема да ги врати. | |
|
| |
БРОЈ НА Тормоз ПОСТОВИ : 748 ТОРМОЗ порака : Јас сум госпогица Тормозерка Љубовен статус : Free Години : 33 Локација : Домче Занимање : Студентка Се чувствувам : Фино Е Баш вака : ПОЕНИ ЗА АНГАЖИРАНОСТ : 1815 ВАШИОТ РЕЈТИНГ : 36
| Предмет: Re: Вест која ве шокира денеска Саб 05 Сеп 2009, 17:06 | |
| Леле луѓе јас мислам дека на секои 10-15 мин. има вонредни вести, на кој канал и да свртам вести има. Поголем број од загинатите биле македонски државјани,мислам дека 6 загинати се бугарски државјани според очевидците околу 50 годишни луѓе биле. Децата и младите биле спасени. Многу ми е жал, бог да ги прости. | |
|
| |
°•MoonLight•° ToРмОзЕр
| Предмет: Re: Вест која ве шокира денеска Саб 05 Сеп 2009, 16:56 | |
| Ова е прв брод што потонал во Охридско нели? | |
|
| |
maister ТОРМОЗ модератор
БРОЈ НА Тормоз ПОСТОВИ : 376 Години : 37 Локација : Скопје Е Баш вака : ПОЕНИ ЗА АНГАЖИРАНОСТ : 717 ВАШИОТ РЕЈТИНГ : 18
| Предмет: Re: Вест која ве шокира денеска Саб 05 Сеп 2009, 16:18 | |
| утрешниот ден ќе биде прогласен за ден на жалост !!! | |
|
| |
°•MoonLight•° ToРмОзЕр
| Предмет: Re: Вест која ве шокира денеска Саб 05 Сеп 2009, 15:31 | |
| Жално жално оваа вест и мене ме шокираше | |
|
| |
Шеќерче ToРмОзЕр
БРОЈ НА Тормоз ПОСТОВИ : 949 ТОРМОЗ порака : Јас сум тормозер на тормозерите :) Љубовен статус : Во врска со mr.PERFECT Години : 34 Локација : Домче Занимање : Студент Се чувствувам : CooL Е Баш вака : ПОЕНИ ЗА АНГАЖИРАНОСТ : 875 ВАШИОТ РЕЈТИНГ : 23
| Предмет: Re: Вест која ве шокира денеска Саб 05 Сеп 2009, 15:15 | |
| Имаше и вонредни вести за ова. Само што јас разбрав дека 14 жртви се моментално пронајдени. | |
|
| |
| Предмет: Re: Вест која ве шокира денеска Саб 05 Сеп 2009, 14:55 | |
| Леле се наежив | |
|
| |
maister ТОРМОЗ модератор
БРОЈ НА Тормоз ПОСТОВИ : 376 Години : 37 Локација : Скопје Е Баш вака : ПОЕНИ ЗА АНГАЖИРАНОСТ : 717 ВАШИОТ РЕЈТИНГ : 18
| Предмет: Re: Вест која ве шокира денеска Саб 05 Сеп 2009, 14:15 | |
| РАТСЕ БРОЈОТ НА ЖРТВИТЕ ВО БРОДСКАТА НЕСРЕЌА ВО ОХРИДСКОТО ЕЗЕРО
Неофицијално 17 лица настрадаа денеска кога туристичкиот брод „Илинден“ се преврте на околу 200 до 300 метри од брегот во водите на Охридското езеро, во близина на автокампот „Елешец“.
Бродот, според неофицијални информации превезувал група од педесетина туристи од Бугарија.
Бродот урена документација и техничка исправност. Првични претпоставки се дека бил претоварен, и имал значително повеќе патници на него од дозволеното. Среќа во несреќа е дека нуркачките екипи на МВР во близина изведувале редовен тренинг, и веднаш штом виделе се вклучиле во спасување. Вклучени се сите капацитети на државата за спасување, МВР, Армијата Охридската капетанија и агенцијата за заштита и спасување. Голем медицински екипи се на самото место на настанот, а министерот за одбрана пристигна на местото 20 минути по несреќата. Околу 12 часот со хеликоптер замина за Охрид министрите за внатрешни работи, транспорт и врски и здравство.
Изјави од очевидци -..Гледав како се движи бродот од СВ.Наум..одеднаш исчезна...Страшна беше глетката во еден момент езерото како да го проголта бродот...сето го гледаа нашите деца, го снема бродот и гледавме како пливаат луѓе, за среќа имаше уште два брода кои им прижија помош... | |
|
| |
Шеќерче ToРмОзЕр
| Предмет: Re: Вест која ве шокира денеска Пет 28 Aвг 2009, 00:40 | |
| Бог да го прости | |
|
| |
Nikolaj Тормозохолик
БРОЈ НА Тормоз ПОСТОВИ : 591 Години : 39 Е Баш вака : ПОЕНИ ЗА АНГАЖИРАНОСТ : 1581 ВАШИОТ РЕЈТИНГ : -4
Мојот миленик :
| Предмет: Re: Вест која ве шокира денеска Пет 28 Aвг 2009, 00:36 | |
| гревота што умрело | |
|
| |
°•MoonLight•° ToРмОзЕр
| Предмет: Re: Вест која ве шокира денеска Чет 27 Aвг 2009, 20:49 | |
| Во Мексико пронајдено бебе вонземјанец? | | Од Мексико доаѓа уште еден интересен случај кој сигурно ќе ја разбуди љубопитноста на оние кои веруваат во вонземен живот, но и кај они кои се скептични по тој поглед. Имено, на ова видео јасно е видливо суштество кое повеќе личи на нешто што не доаѓа од нашата планета, а дали станува збор за автентично суштество или за добро елаборирана измама – оценете сами. Случајот за пронаоѓање на бебе вонземјанец го пренела мексиканската телевизија, наведувајќи дека истата е пронајдена во замка за животни. Џејми Маусан, ТВ ѕвезда и уфолог, во своето шоу прикажувајќи слики од тоа суштество на јавноста и порачал дека тој смета дека станува збор за автентичен вонземјански пример, а не за измама. За ова спектакуларно откритие Маусан дознал од еден фармер од зафрлениот дел на Мексико, а пронајденото суштество го предал на тестови – ДНК анализа и магнетска резонанца. Фармерите кои го пронашле суштеството велат дека тоа во моментот кога го пронашле тоа било живо и навистина гласно врескало пред да умре. Резултатите од тестирањето покажале дека таков вид не постои на Земјата. Иако малото суштество покажува карактеристики на гуштер, исто така покажува и некои човечки карактеристики. Мозокот на суштеството бил многу голем, посебно на страничниот дел на черепот, кој, на пример, е задолжен за учење и меморија кај луѓето. Научниците врз основа на ова заклучиле дека станува збор за исклучително интелигентен вид. | |
|
| |
Nikolaj Тормозохолик
Мојот миленик :
| Предмет: Re: Вест која ве шокира денеска Вто 25 Aвг 2009, 18:05 | |
| Интересно, да ти кажам од туѓо искуство и од литература, бебињата кога ке потпораснат во стомакот ке имаат се по мал простор а и помалце воздух и храна а и тоа е причината за не-преживувањето | |
|
| |
| Предмет: Re: Вест која ве шокира денеска Вто 25 Aвг 2009, 17:13 | |
| Баш за ова гледав на вести Николај не се работи за вештачка бременост (ин витро) туку за природна Што искрено многу ме изненади Да се сложувам со тебе тешко сите да останат живи, ама и посакувам на родилката да има убава бременост и сите да и се родат живи и здрави. | |
|
| |
Nikolaj Тормозохолик
Мојот миленик :
| Предмет: Re: Вест која ве шокира денеска Вто 25 Aвг 2009, 17:07 | |
| гарант се работи за вештачко оплодување а на жалост мала е шансата да преживеат повекето бебиња | |
|
| |
Шеќерче ToРмОзЕр
| Предмет: Re: Вест која ве шокира денеска Саб 22 Aвг 2009, 18:46 | |
| Позитивно шокирана Една жена е трудна со дури дванаесет деца, соопштуваат британските медиуми. Неименуваната идна мајка, инаку наставничка, им се спротивставува на медицинските совети и ветува дека ќе ги роди сите шест девојчиња и шест момчиња. Доколку успее во својата намера нејзината бременост зачната со помош на третман за плодност ќе го урне светскиот рекорд. Нејзиниот сопруг кој во јавноста е познат само како Марван, целосно ја подржува својата сопруга. -На почетокот мислевме дека мојата сопруга ќе има близнаци. Но, беа откриени повеќе фетуси. Нашата радост растеше како што растеше бројот на фетусите, изјавува тој. Марван додава дека неговата жена сака да има природно пораѓање, но докторите тврдат дека тоа е невозможно. Британските експерти предупредуваат дека бременоста во гратчето Гафса, Тунис со себе носи огромни ризици. Сите деца на моменталниот рекордер, една австралиска мајка, умреа во Сиднеј. -Дванаесет бебиња звучи извонредно, вели шокираниот доктор Марк Хамилтон од Британската организација за плодност. Сепак и покрај невообичаената состојба идната мајка се чувствува добро. Нејзината бременост следува по неколку неуспешни бремености кои завршиле со спонтан абортус. Се уште не е познато дали зачнувањето е направено по пат на IVF третман или пак е користена алтернативна метода наречена овулациски индуктивен третман. | |
|
| |
Irena Тормоз
БРОЈ НА Тормоз ПОСТОВИ : 83 Години : 35 Локација : Велес Занимање : Студент ПОЕНИ ЗА АНГАЖИРАНОСТ : 179 ВАШИОТ РЕЈТИНГ : 9
| Предмет: Re: Вест која ве шокира денеска Саб 04 Jул 2009, 02:17 | |
| Баш читав за девојчево пред некој ден ... Интересна и неубава работа у исто време ... Да бидеш заробен како бебе цел живот ... Лошо лошо ... | |
|
| |
°•MoonLight•° ToРмОзЕр
| Предмет: Re: Вест која ве шокира денеска Пет 03 Jул 2009, 20:12 | |
|
Докторите и научниците не можат да објаснат зошто, сега веќе 16-годишното девојче Брук Гринберг, не остарела туку останала мало бебе. Пронајдена ли е тајната...
... на вечниот живот?
Брук Гринберг изгледа како најнормално бебе, но всушност неодамна таа наполни 16 години. Докторите не приметиле ниту физички ниту когнитивни промени, откако Брук била малечка. Научниците од друга страна пак, се целосно сконцентрирани надевајќи се дека со овој случај ќе ја решат мистеријата на стареењето.
"Зошто Брук Гринберг не старее? Дали е Брук фонтаната на вечниот живот?", се прашува нејзиниот татко Ховард Гринберг. Нејзиниот педијатар Лауренс Пакула од Балтимор вели: "Најголемите имиња во светот на медицината се колнат дека во својот живот немаат видено ништо слично како случајот со Брук. Секој пат се повеќе и повеќе сум изненаден!" Др. Ричардс Вокер од Флорида изјавил дека нејзиното тело не се развива како една координирана целина, туку поединечни делови од нејзиното тело се развиваат независно еден од друг.
Така Брук уште има млечни заби, додека коските и се како на 10-годишно дете. "Дојдено е до многу мали промени во нејзиниот мозок, а различни делови од нејзиното тело како да се неврзани", кажува Вокер.
Нејзината мајка Мелани обожава да ја носи својата мала тинејџерка во шопинг. А кога некој ќе ја праша колку години има Брук, веќе не се ни труди да објаснува:"Наместо да кажувам има 16 години и да дочекам бледи погледи, кажувам дека има 16 месеци. Така е поедноставно". |
превземено од црнобело.ком.мк |
| |
|
| |
°•MoonLight•° ToРмОзЕр
| Предмет: Re: Вест која ве шокира денеска Пет 03 Jул 2009, 02:04 | |
| По пандемијата на вирусот H5N1 која во медиумите се нарекуваше птичји грип и која беше посебно смртоносна и опасна, се појави нешто помалку опасниот...
... вирус H1N1, наречен свински грип, но во САД се шири вистинска паника поради новиот вирус. Вирусот H3N8, наречен кучешки грип не може да се пренесе од домашниот миленик на човекот, додека според наводни американски научници, пред 5 години овој вирус прешол од коњи на кучињата . Страв од овој вирус најповеќе имаат сопствениците на пекинезери и шитцу кучиња, бидејќи од последиците од вирусот најповеќе настрадале овие раси на кучиња. Научниците и ветеринарите се плашат дека вирусот би можел да убие дури и до 10% од сите кучиња во САД. Поради големиот број на домашни миленици кои заболеле од вирусот H3N8, научниците ја одобриле продажбата на вакцина против оваа болест наменета за кучињата. Вирусот се пренесува преку кучешките надушкувања, односно ако две животни, на пример, допрат или делат ист предмет за вода, а прв симптом на овој грип е отежнато дишење. |
| |
|
| |
°•MoonLight•° ToРмОзЕр
| Предмет: Вест која ве шокира денеска Пет 03 Jул 2009, 01:59 | |
| Во оваа тема пишувајте ја веста на денот. Вест која ве има шокирано, дали позитивно или негативно сеедно. Дали се работи за вест прочитана на интернет, слушната на вести или прочитана во весник. Оставајте линкови, копирајте текстови, споделете ја со останатите. | |
|
| |
Sponsored content
| Предмет: Re: Вест која ве шокира денеска | |
| |
|
| |
| Вест која ве шокира денеска | |
|